RO
A projektről
Kiértékelő találkozó
Az utolsó iskolai héten zajlott le a második értékelő találkozó is, ahol újra alkalom nyílt arra, hogy a programban résztvevő magyar iskolák is találkozhassanak, bemutathatták mit tevékenykedtek a Püspökfürdő óta eltelt időszakban, összehasonlítsák eredményeiket is.

A szeminárium fő célja a projekt alatt felgyűlt tapasztalatok és információk strukturálása, a diákönkormányzatok stratégiájával kapcsolatos következtetések levonása, illetve a tevékenységeik kiértékelése volt, különös tekintettel a Püspökfürdőn tanultakra.

A képzés több fontos témát érintett:

• Újraismerkedés egymással és csapatkohézió
• A csapatok projektjeinek kiértékelése, mind a felépítés, mind a vizibilitás szempontjából
• A kiértékelés fontossága, szerepe és használható módszerei
• A jövendőbeli potenciális együttműködésekről való beszélgetés

A programra meghívott képzők – Katona Mihály, Dukász Magor és Aszalós Timea Alapítványunk munkatársai –, illetve a háttérmunkáért felelős szakértők – Toró Tibor és Erdei Ildikó – jól ötvözték az elméleti és gyakorlati, mozgalmas és interaktív programszeleteket, biztosítva a részvevőknek a szakmai tudás mellett a jó időtöltét is.

A képzésre a temesvári Kós Károly Közösségi Központban került sor, és a következő iskolák diáktanácsai vettek részt benne: a Dévai Téglás Gábor Iskolaközpont, Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum, a Szalontai Arany János Kollégium és a Temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum.